23 Ekim 2014 Perşembe

Straight to Heaven by Kilian


Notalar: Misk, yasemin, paçuli, sedir, amber, baharatlar, muskat, vanilya, rom, kuru meyve notaları.

Straight to Heaven parfüm serüvenimde yaşadığım en büyük hayal kırıklıklarından biri. Bunca övgüye, bunca hayrana sahip bu parfümü günlerce denememe rağmen bana yaşattığı hayal kırıklığını anlatamam. Nedir bu parfümü özel ve başarılı kılan? Benim açımdan hiçbir şey. Belkide pahalı olmasının getirdiği ve perçinlediği hayal kırıklığı. Muhtemelen bu parfüm ana akım bir marka için tasarlanmış olsaydı bu şekilde hissetmezdim. Belki severdim ama yine de şişesine para verip alacak kadar sevmezdim.

Straigh to Heaven, hayal kırıklığı dışında bana hiçbir şey yaşatmadı. Hatta aynı anda denediğim diğer Kilian'lar arasında ilk elediğim parfüm bu olmuştu. Sadece üst notalarını beğendiğim bu parfümün alt notaları arasındaki büyük boşluk var. Aslında isli, hafif tatlı, odunsu bir parfüm ve tam benim sevebileceğim bir tarza sahip ama bir şeyler eksik bu parfümde. Luca Turin'in parfüm hakkında yazdıklarından hiç haberim yokken, parfümü denedikten sonra kitabı açtım ve yaptığı yorumu buldum. Parfüm için bitmemiş oryantal diyerek iki yıldızı veren Luca Turin'e sonuna kadar katılıyorum. Hatta son zamanlarda Luca Turin'in gerçekten bir dahi olduğunu bile düşünmeye başladım.

Straight to Heaven kötü bir parfüm değil ama olmamış bir parfüm benim için. Denediğim Kilian parfümleri arasında Love, Back to Black ve Beyond Love hala benim en sevdiğim Kilian parfümleri.

1 yorum: