29 Nisan 2013 Pazartesi

Mancera Oud S

Notalar: Bergamot, karanfil, tarçın, yasemin, gül, yasemin, ylang ylang, menekşe, misk, amber, deri, öd ağacı

Mancera markasının parfümlerini bu aralar anlamaya çalışıyorum. Elimde birçok parfümün numunesi mevcut ve üzerimde deneyecek cesareti bir türlü bulamadım. Parfümlerinin çoğunda ana nota öd ağacı. Uzun süredir öd ağacı parfümlerini kokluyorum ve sevip sevmediğim duyguları arasında gidip geliyorum. Öd kolay bir nota değil, taşıması gerçekten cesaret gerektirir. Brandroom'da ki  bir görevli ile uzunca sohbet etmiştim. Bu tarz parfümleri genelde Arapların çok fazla satın aldığını söylemişti. İnsan kendi kültürü içerine yakın şeyleri yadırgamıyor. Gül, amber, tütün gibi notalar bize bir şeyler anımsatıyor. Öd ağacı kokusu tanıdık değil. Hatta saf olarak kokladığımda tulum peynirine benzetmiştim.

 Oud S ise garip bir parfüm. Yani hangi ortamda kullanılır anlayamadım. Hangi anıma eşlik edebilir. Başlangıcı  bana umumi tuvaletlerde ki aldehit kokularını anımsattı. Ama bir yanım bu kokuyu çok beğendi. Alt notalarda parfüm oturuyor ama gene zor bir karakteri var. Tıbbi bir şeyler var bu parfümde. Ne yasemini hissediyorum ne de gülü. Menekşe, ylang ylang notaları nerede acaba sorup duruyorum. Ama genede sevdim bu parfümü. Belki ileride bir şişe Mancera S sahibi olabilirim.

5 yorum:

  1. başarılı


    www.sadecemoda18.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. yorumlarını beğeniyorum, tebrıkler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, artık yazmayacak mısınız? Bir siz kalmıştınız artık siz de aktif değilsiniz. Ben çok büyük bir keyifle okuyordum oysaki. Dilerim yazmaya devam edersiniz

    Müge

    YanıtlaSil
  4. Müge hanım okul dönemimdeki yoğunluktan dolayı blogu aksattığımın farkındayım. En yakın zamanda birçok post birden gireceğim. Bu arada
    http://parfumhikayeleri.com/ adresine her hafta yazılar gönderiyorum. Oradan da yazılarımı okuyabilirsiniz. İlginiz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil