20 Ocak 2014 Pazartesi

Iris Nobile by Acqua di Parma




NOTALAR: Anason, mandalina, portakal, bergamot, mimoza, sümbülteber, portakal çiçeği, hibiskus, ylang ylang, sedir ağacı, vanilya, amber

Dün uzun süre Iris Nobile’ı denedim. Aslında iris parfümlerine karşı büyük bir hayranlığım yok. Hatta bana pudralı geldikleri için pek sevmem. Sadece Ferre’nin irisli parfümünü çok sevmiştim. Dior Homme ise bir diğer sevdiğim iris temalı parfüm. İris Poudre hakkında, bir kez denediğim ve pek hatırlamadığım için yorum yapmak istemiyorum ama Ferre ile arasında oldukça benzer notalar var. 

Iris Nobile kağıt üstünde ten üzerinde durduğundan daha yumuşak bir tavır sergiliyor. Ten üzerinde biraz pudralı. Konforlu ve sıcak notalara sahip. Kalıcılığı gayet güzel. Hatta bütün gün tenimde etkiliydi diyebilirim. Iris Nobile’ın gelişim aşamasını sabırla bekleyince çok güzel notaların varlığını hissediyorsunuz ve ayrıca şık bir parfüm. Özel günler için kullanıma daha uygun. Boğucu bir pudralı yapıya da sahip değil. Diğer iris temalı parfümlerden tene daha yakın ve kesinlikle duygusal.  Parfümün burunları Francis Kurkdjian ve Francoise Caron. Kurdjian’ın tasarımlarına hakim olanlar Iris Nobile’ı yabancı bulmayacaklardır. Sanki parfüm Caron’dan çok Francis Kurdjian’ın eseri gibi. Şişe tasarımı da oldukça sade ve şık. Altın renkli sıvı ise parfümün karakteri ile oldukça uyumlu. Acqua di Parma Sevil kozmetikte mevcut. Sevil'e uğradığınızda kesinlikle denemeye çalışın. Markanın diğer parfümleri de oldukça güzel. Yaz için özel bir seriye sahip ve seriden birçoğu oldukça giyilebilir. Acqua di Parma sevdiğim bir marka diyerek son noktayı koyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder