1 Eylül 2013 Pazar

Hermessence Brin de Reglisse by HERMES


NOTALAR: Lavanta, meyan kökü, hay sugar ( saman şekeri )

Brin de Reglisse lavanta kokusunu sevenler için farklı bir örnek. Sevmeyenler ise gene sevmeyeceğini düşündüğüm bir parfüm. Daha doğrusu biraz zaman verilirse farklı bir lavanta temalı parfümle karşılaşıyorsunuz. Oldukça belirgin bir lavanta ile başlangıç yapıyor ve daha sonra ilginç notalar kendini gösteriyor. Kuru notaları sevenleriniz varsa bu parfümü kesinlikle deneyin. Parfüm ilerledikçe tatlılaşıyor ama tende nefis bir tatlılık değil bu daha ziyade kuru otların tozlu bir tatlılığı var parfümde. Lavanta notası açılışta oldukça belirgin ama gittikçe daha doğru bir doz yakalıyor ten üzerinde. Lavanta temalı tatlı parfümlerin babası Guerlain Jicky ve Caron Pour un Homme olsa gerek. Musc Ravageur'da bu kulvarda sayılabilir. Ama bu parfümlerin her birinin bir ortak noktası var ki tende oldukça konforlu bir yapı sergiliyorlar. Brin de Reglisse ise kuru bir tatlılık gösteriyor diğerlerinden farklı olarak. Bir benzeri daha doğrusu kardeşi Serge Lutens'in Gris Clair'i bu parfümden daha isli mesela.

Brin de Reglisse tenimde etkisi gayet tatmin edici ama kokusal gücü oldukça zayıf. Ayrıca fazla karmaşa yaratmıyor. Az çok ne koktuğu belli ve şişeye bahşedilen koyu mor rengi ile de uyumlu. Benim için bir mod parfümü. Bu parfümü uzun süre kullanamazdım mesela. Sıkılır bir kenara atar aklıma geldikçe gene kullanırdım. Belirtmek isterim ki fiyatı ise oldukça yüksek. Benim favori lavanta parfümüm Caron Pur un Homme. Hem daha ucuz hem de daha şık..

5 yorum:

  1. Ulaşabilirseniz bir de bunu deneyebilirsiniz, http://www.fragrantica.com/perfume/MDCI-Parfums/Invasion-Barbare-5937.html

    YanıtlaSil
  2. Sevgili madam makyaj önerdiğiniz parfümün notaları oldukça sıcak görünüyor. Çok denemeyi iterdim ama ancak yut dışına çıktığım zaman herhalde erişebilirim markaya. Şişe tasarımı da ayrıca güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Ambre Narguile'i de yorumlarsanız çok sevinirim hocam.Bazı yerlerde farkedilirliğinin T.V'den üstün olduğu söyleniyor.Merak ettim doğrusu.Parfüm zevklerimiz de uyuyor.Sizden dinlemek isterim doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Adsız,
    Ambre Narguile yorumlamak ne zamandır planlarımın arasındaydı. Madem zevklerimiz uyuyor Ambre Sultan'ı denemeye çalışın...

    YanıtlaSil
  5. Türkiyede bulmak çok zor sergeleri ama decant ayarlayabilirsem deneyeceğim söz :)
    Bu arada tavsiye için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil