19 Ocak 2013 Cumartesi

TERRE D'HERMES


NOTALAR: Greyfurt, portakal, biber, paçuli, sardunya, vetiver, sedir, vanilya, çakmak taşı

Terre d'hermes'i uzun süreden beri deniyorum. Çıktığı günden bu güne kadar elime bir çok numunesi geçmiş ve ara sıra bu parfümü giymiştim, ama hiçbir zaman Terre d'hermes'i satın alacak kadar sevemedim. Sevmeye çalıştım ama o beni her zaman kendinden uzaklaştırmayı başardı. Evet bu parfümün güzel bir koku olduğunu düşünüyorum ama çok başarılı bir parfüm olduğu konusuna katılmıyorum. Bundan birkaç sene önce numunesini yaz aylarında kullanmıştım ve her kullandığım da nedense midemde hareketlenmeler başlamıştı. İçeriğinde kullanılan çakıl taşı notası büyük ihtimalle kükürtlü bir bileşikten kaynaklanıyor. Bu nota vanilya ve greyfurt ile birlikte tenimde benim tahammül edemediğim bir forma dönüşüyordu. Mide bulantısı ise hemen devreye giriyordu. Gündüz kullanamadığım bu parfümü, genellikle geceleri giydim. Kalıcılık konusunda sorun yok ama dediğim gibi benim sevemediğim şeyler var bu parfümde. Hatta piyasada şuan parfüm konsantrasyonuna sahip bir formu var. Ben edt sürümünü kullanmış biri olarak bu formu beni mahvetti diyebilirim. Parfüm yaratıcısı Jean Claude Ellena. Cartier için tasarlamış olduğu Declarations isimli parfümünü daha başarılı bulmuş olsam da o parfümde de bir türlü sevemediğim kirli notalar ve nedense Terre d'hermes ile ortak notalarının olduğunu düşünüyorum.

Terre d'hermes aldığı ödüllerin ve şanının hakkını veren bir parfüm mü? Bence hayır. Evet güzel, farklı ama bir noktada sinir bozucu. Ayrıca oldukça pahalı bir parfüm..

2 yorum:

  1. Tereyi anlamak icin biraz daha zaman ver :)

    YanıtlaSil
  2. Terre gerçekten bana da aynı etkiyi gösterdi maalesef. İçerik olarak benzoinden şüphelendim. Tıpta, ilaç yapımında da kullanılıyormuş. Bana anesteziyi çağrıştırıyor. Parfümü sıktığım kolumu sabunla yıkadım ama koku hala orada ve bu kadarı bile rahatsız etmeye devam ediyor.

    YanıtlaSil