27 Ekim 2012 Cumartesi

Serge Noir by Serge Lutens

Notalar:  Tütsü, odunumsu notalar, amber, tarçın, karanfil, baharatlar, abanoz ağacı

Maneviyat karanlık ormanda yürüyor!!! Serge Noir'ı giyerken kendinizi korku filmlerindeki karanlık atmosferi yakalarken bulabilirsiniz. Metalik, tıbbi, manevi, gotik çizgiler... Çok garip farklı bir parfüm. İnsanı etkilememesi mümkün değil. Beğenirsiniz ama beğenmezsiniz, fakat denediğiniz anda tepki göstereceğiniz, yüzünüzde ani bir şaşkınlık ifadesine sebep olan ve ayrıca içinizde kokuya dair hissettiğiniz o karın ağrısını size yaşatabilecek bir parfüm Serge Noir..

Serge Noir baharatlar ve tütsü ile şahane bir açılış yapıyor. İşte tam benim parfümüm derken ardından metalik bir karanfil kokusu hissediliyor va parfüm gittikçe sakinleşiyor. Tütsü ve kül gibi kokan notalar parfüme her daim hakim ama açılıştaki kadar belirgin değil. Parfüm sakinleştikçe ben Serge Noir'den uzaklaşıyorum. Bu parfümü bazen beğeniyorum bazen burun kıvırıyorum. Tam olarak seviyormuyum bilmiyorm ama bir şişesini satın almayacağımdan eminim. Parfüm metalik-karanfil ve kül kokusu. Ayrıca parfümün yapılış aşamasında ankanın küllerinden yeniden doğuşu efsanesinden esinlenilmiş. Evet fantastik ve bir o kadar aykırı bir parfüm ama bu parfümü ne gibi bir ruh haliyle kullanabilirim yada hangi ortama taşıyabilirim anlayabilmiş değilim. Yani bazen parfümlerde çıkmazlara girip deli oluyorum, anlayamıyorum o parfümü ve sonra bırakıp unutmaya çalışıyorum. Tabii daha sonra tekrar deniyorum.

Niş sektörünün sıradışı parfümlerinden biri Serge Noir. Ben hala sevip sevmediğimi anlamadım. Üst notaları harika ama geri kalanı huzursuz edici benim için.. Ayrıca sakın ha denemeden almaya kalkmayın bu parfümü!!!

2 yorum:

  1. Serge Lutens in en çok merak ettiğim parfümü belki de bu. Güzel ve ayrıntılı anlatımınızında etkisi ile bende öyle bir etki bıraktı bir gün deneme fırsatı bulurum umarım.

    YanıtlaSil
  2. İltifatınız için teşekkür ederim. Benim kullanmaya cesaret edemediğim bir parfüm S.N. Deneme şansınız umarım olur. Belki de sizin kullanmayı istediğinizi bir parfümdür :)

    YanıtlaSil