18 Eylül 2012 Salı

BLEU DE CHANEL by CHANEL







NOTALAR:  Laden reçinesi, muskat, sandal ağacı, paçuli, zencefil, vetiver, limon, nane, greyfurt, yasemin, tütsü,biber, sedir

Bleu de Chanel citrus parfüm sınıfında orta derecede, Chanel bünyesinde ise vasat bir parfüm. Reklamı oldukça fazla yapılmış ve ilk çıktığında Chanel standların da bayağı bir ilgi görmüştü. Bunun sebebini ise markanın uzmanlığını yapan insanların parfümü dayatmasından kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü bu parfüm Chanel parfüm evi için kötü bir örnek. Son zamanlar da Chanel'in genç kesime hitap etmek için markanın çizgisinden uzak, kötü parfümler çıkardığını düşünüyorum. Chance buna bir örnektir mesela. Markaların genel sorunu bu aslında. Daha fazla insana ulaşabilme kaygısıyla beğeni kriterlerini değiştirip kaliteyi aşağıya çekiyorlar. Ama bu durumu ben Chanel gibi bir markya yakıştıramıyorum. Sorun hitap dan öte parfümün kalitesi. Mesela Hermes, Guerlain gibi yarı Niche markalar son zamanlarda genel kitleye uygun kokular yapıyorlar ama çizgilerinden ödün vermiyorlar. Her ne kadar Ellena, Hermes markasının baş parfümörü olduktan sonra markaya farklı bir yaklaşım getirmiş olsa dahi marka bünyesinde ki her parfümün özel bir tarafının olduğunu düşünüyorum.

Bleu De Chanel kanaatimce gereksiz bir parfüm. Markanın klasik erkek parfümlerinin yanında sönmüş kalmış bir koku. Chanel markasının fiyat aralığını düşünürsek ucuz bir parfüm değil. Eminim marketlerin kozmetik bölümünde bu tarz da deodorant yada parfümler daha uygun fiyata bulunabilir.

1 yorum:

  1. Bence çok güzel bir parfüm chanel kalitesini konuşturmuş bu parfüme kötü diyen bence parfümün p sinden anlamıyodur.

    YanıtlaSil