15 Haziran 2012 Cuma

MADİSON SQUARE PARK by BOND NO 9





NOTALAR: Çimen, yaban mersini, pembe lale, gül, sümbül, vetiver, tik ağacı

Öncelikle büyük bir merakla parfümlerini denemek istediğim, şişelerine hayran olduğum Bond No 9 markasının beş kokusunu deneme şansım oldu ve bir kokusu dışında (çok da beğenmiş olmasam da) hiçbirini sevmedim. Hepsi ortalamaya yakın, özel olduğunu düşünmediğim basit kokular. Sakın ha kafanızda markaya dair bir önyargı oluşmasın. Sadece denediğim bu beş koku için vardığım bir yargı bu. Markanın gerçekten başarılı birkaç kokusu olduğunu biliyorum (Chinatown gibi). Ama markanın geneline baktığımızda parfümlerin fiyatları kalitesine nazaran dudak uçurtacak kadar pahalı. Zaten Bond no 9 markasının en büyük sorunu da bu olarak görülüyor.  50 ml' lik parfümlerinin fiyatı 400 TL ile 700 TL arasında değişiyor. Yani bu fiyatlara 2 niche parfüm alınabilir.

Madison Square Park genç kızların günümüzde fazlaca kullandıkları meyveli-çiçek parfümlerine birer örnek. Şişesi bakımından ne kadar eğlenceli bir parfüm gibi dursa da içindeki sıvı için aynı şeyi söylemek istemiyorum. Oldukça sıradan bir parfüm. Kolonya gibi. Bu tarz kokuları seven kız kardeşim bile bu parfüm için aynı yorumu yaptı. Bu fiyata kat ve kat çok daha güzel meyve-çiçek kokuları piyasa da mevcut. Parfüm hakkında fazla yoruma gerek duymuyorum. Sırf şişesi için parfümü merak edenler  Bon No 9 markasının birçok parfümünü Harvey Nichols mağazalarında bulabilir.

2 yorum:

  1. Bond'un birkaç parfümünü almış ve 15 parfümünü denemiş biri olarak diyebilirim ki, fiyatları çok pahalı olsa da, kalıcılık konusunda Amouage ile birlikte en başarılı marka Bond No.9. Birçok markanın konfor, tazeleyici ve fresh parfümleri kalıcı olmaktan uzaktır doğal olarak; ama Bond hem kalıcı hem de fresh parfümler üretebiliyor, bunu yapan çok fazla parfümevi hatırlamıyorum. Creed'in birçok kokusu 15 dakika içinde kayboluyor, üstelik fiyatları da Bond'a yakın sayılır. Kalıcı olmadıktan sonra, çok kaliteli olması bence bir kokuyu kurtarmıyor. Bond'un New York Beaches serisi benim en çok sevdiğim bölüm. Son katılan Sag Harbor'sa türün zirve parfümlerinden bence. 740 TL'lik fiyatı biraz zorlayıcı olsa da denemeye değer diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Acımasız bir yorum olacak ama kalıcılık konusunda kendini kotarmış olsa da benim gözümde Bond No.9 tam bir hayal kırıklığı. Amouage tamamen farklı bir çizgide olan kaliteli esanslar ve içerikler kullanan Niche bir marka. İki markayı karşılaştırmam bile yersiz olur. Ayrıca Bond No.9'un parfümlerinin gereksiz pahalı olaması birçok parfüm severin ortak sorunu. Sırf kalıcı olduğu için astronomik rakamlar ödemek saçma. Bazı kokularının dışında markanın ortalama bir parfüm markasının kalitesinden farklı olduğunu düşünmüyorum.. Ayrıca kalıcı kokuları olan şahane markalar var. Chanel, Guerlain, Hermes bunlara ulaşmak daha kolay. Bununla birlikte Tom Ford, Serge Lutens, Caron, bu markalara da bakmanızı öneririm.

    YanıtlaSil