30 Ağustos 2011 Salı

Chergui Eau De Parfum By Serge Lutens




Notalar: Tütün yaprakları, bal, iris, sandal ağacı, tütsü, misk, amber, deri, çay, reçine

   Parfüm tutkunları tarafından oldukça ilgi gören ve çok özel bir parfüm evi olan olan Serge Lutens in ilk parfüm yorumumu, çok sevdiğim parfümü Chergui ile yapmak istedim. İçeriğinden de anlaşıldığı gibi Chergui zengin içerikli bir parfüm. Hafif oryantal esintiler taşıyan Chergui ,Serge Lutens evinin en çok sevilen parfümlerinden biri. Parfümü üst orta yada alt nota olarak değerlendirmek istemiyorum çünkü Chergui tende fazla değişiklik göstermeyen bir koku. Sadece ilk sürdüğünüz andan itibaren zaman geçtikçe şekerli bir yapıya dönüşen ama karakterinden ödün vermeyen bir formüle sahip. Şekerli dediğime bakmayın. Kesinlikle baymayan, olması gerektiği kadar.

Tütün ve tatlı bal, gül notası ve tütsü. Oryantal notaların tatlı birleşimi.  Hafif isli ve derin. Serge Lutens parfümlerinin burnu olan Christopher Sheldrake'in Fas'taki geçmişi (arap bahartlarını ve yaşam tarzını yansıtmış olduğu parfümü Arabie) ve özellikle tarihe olan ilgi ve merakı ( Rahat loukoum,Fumerie Turque, Muscs Koublai khan,ambre sultan vb..) bu markanın parfümlerine yansıtılmış. Yani parfümlerin de tarihi, otantik havayı sezmek mümkün. Hatta parfümlerin büyük bir kısmında yaşanmışlığın izlerini taşıdığını düşünüyorum. Her biri farklı bir ülkenin kokusu..
     Chergui mükemmel tamamlanmış ve kesinlikle seksi, lük bir parfüm. karanlık ve derin olarak nitelendirmişler hayranları. Eğer tatlı baharat kokularını seviyorsanız bu parfümü kesinlikle deneyin. Serge Lutens parfüm evinin kokuları pahalıdır ama kesinlikle her biri yüksek kalitede ham maddelerle oluşturulmuş emek harcanmış özel kokular. Ama maalesef Niche parfüm markalarının birçoğunu Türkiye de bulmak zor olduğu için Serge Lutens parfüm evinin kokularını ancak Ebay yada indirimli parfüm sitelerinden bulabilirsiniz.

3 yorum:

  1. Yeniden merhaba, eşim getirtmek istiyor Chergui'yi ancak şu sıralar yurtdışına çıkan kimseciklerimiz yok. Biraz risk alsak, getirtebileceğimiz bir site veya ebay'de sizin güvendiğiniz bir satıcı var mı? Teşekkür ediyorum şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madam makyaj maalesef bilmiyorum. Eskiden olsaydi size onerebilecegim adresler olurdu ama gumruk isleri karistigindan beri gonderimi durdurdular. Decantshop adresine bakin gonderimi var ama orjinal siselerde gonderimleri yok diye biliyorum.

      Sil
  2. Bu devirde gümrük kısıtlamaları falan çok komik... Biliyorum o meseleyi ne yazık ki. Teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil