11 Eylül 2013 Çarşamba

Back to Black by Kilian


NOTALAR: Bergamot, safran, muskat cevizi, kakule, ahududu, papatya, bal, frambuaz, olibanum, paçıli, meşe yosunu, sedir, tütün, badem, vanilya, sardunya, benzoin, vişne, tonka fasulyesi, zencefilli çörek :)), kişniş, amber

Back to Black bir cümbüş adeta. Gurme pafümler gibi Back to Black'te ağız sulandıran ,lezzetli bir tavır sergiliyor. İçeriğine bakaktığınızda her telden nota içerdiği izlenimine kapılıyorsunuz. Oldukça karmaşık bir formülasyona sahip ve bu karmaşıklığa rağmen oldukça dengeli ve uyumlu. Meyve kokularını oldum olası pek sevemedim. Aslında tarzımı bulamadım demek daha doğru olur. Back to Black benim için ilk görüşte aşk olmasa bile zamanla daha çok sevdiğim ve hayranlığımı kazanan bir parfüm oldu.

Uzun süredir Killan'ın parfümlerinden bahsetmek istiyordum. Bugün  yüzlerce numune içinden elime gelen ilk numuneyi yorumlamak istedim ve elime gelen ilk numune ise Back to Black oldu. İlk kokladığım zamanlarda onu anlamak için zaman ayırdım. Meyve kokularını (özellikle çilek, böğürtlen ya da yaban mersini gibi olanları) sevmeyen ben için bu parfüm mükemmel bir seçenekti. Çünkü yıllardır kullanmaktan zevk almak istediğim meyve temalı bir parfümle karşılaşma umudunu taşıdım. Bu parfümde meyveli notalarla beraber tatlı notalar mevcut. Bir de üstüne üstlük tütünün verdiği dumanlı hava ve ayrıca meşe yosunu parfümü oldukça farklı bir noktaya taşımış.

Ben Back to Black için tatlı-duman diyorum. Ona sahip olmak istiyorum ama bir yandan hala daha onunla zaman geçirmem gerektiğini düşünüyorum. Markanı her parfümü gibi bu parfüm de oldukça pahalı. Tatlı, dumanlı, gurme parfümleri seviyorsanız eğer bu parfümü Harvey Nichols Türkiye mağazasında denemenizi öneririm.

2 yorum:

  1. Thierry Mugler Pure Havane ile benzerlik taşıdığı söyleniyor,bilmem katılırmısınız?

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğiniz parfümü denemediğim için hiçbir bilgim yok.

    YanıtlaSil