19 Haziran 2013 Çarşamba

Figue Amere by Miller Harris

NOTALAR: Amber, incir, menekşe yaprakları, mandalina, gül, melek otu, deniz yosunu, nergis, bergamot

Miller Harris markasının denediğim hemen hemen bütün kokularını çok seviyorum. Her ne kadar komplike olmasalar bile özel bir müşteri kitlesine hitap ettiğini koklar koklamaz anlayacaksınız. Lyn Harris parfümlerini tasarlarken olabildiği kadar harmonide doğal yapıyı korumayı tercih ediyor. Figue Amere'i kokladığım an çocukluğumdan bir kesit gözümün önüne geldi. Çocukken her yaz annemin köyüne giderdik. Dedemin içinde çeşit çeşit meyvelerin, sebzelerin bulunduğu koca bahçesinde akşama kadar koştururduk. Beni en çok cezbeden incir ve ceviz ağaçlarının kokusu olmuştu. Ağaçların koskoca dallarına çıkar ve orada saatlerce oturup ağaçlara ismimizi kazırdık ve o an burnuma gelen incir ve ot kokusu beni çok mutlu ederdi. İşte bu yüzden Figue Amere'in bana hissettirdikleri çok kıymetli.

Sütlü incirin tatlı kokusunun melek otu ile doğal birleşimi pürüzsüz ve rahatlatıcı. Amber notasını baskın hissetmesem bile parfümün kalıcılığı oldukça iyi. Figue Amere'i sürdüğünüz zaman biraz beklerseniz gül ve nergisin tensel dokunuşuna tanık olacaksınız. Parfümün en sevdiğim tarafı açılışı. Otların hakimiyet kurduğu toprakta yetişen bir incir ağacı var siz onun gölgesinde dinleniyorsunuz. İncirlerin, toprağın ve otların kokusu sizi huzura eriştiriyor.

Parfümde kullanılan deniz yosunu notası parfüme hafif tuzlu bir hava vermiş. Kullanılan her nota farklı güzel anılara eşlik ediyor sanki. Fazla söze ne gerek. Eğer ki ağır olmayan yeşillik kokan parfümlerden hoşlanıyorsanız bu parfüm tam size göre....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder