3 Şubat 2012 Cuma

Robert Piguet Bandit





Notalar:Aldehitler, narenciye, pelin otu, gardenya, bergamot, ylang ylang, neroli, kasnı otu sakızı, gül, yasemin, menekşe, karanfil, hindistan cevizi, mür, misk, amber, civet, vetiver, meşe yosunu, paçuli, deri

 Bandit öncelikle benim ilk denediğim Robert Piguet olma özelliği taşıyor. Aslında markanın en çok sevilen ve tartışlan kokusu olan Fraca'yı da çok merak ediyorum ama içeriği yüzünden sıradışı Bandit bende öyle bir merak uyandırdı ki Fraca'yı birden ikinci plana atıverdim. Ama Tuberose ( sümbülteber ) parfümlerini keşfetme isteğim her geçen gün arttığı için de Fraca'yı  en yakın zamanda denemek istiyorum.

 Oldum olası deri ile ilgili hiçbir şeyi sevemedim. Hayatım da hiçbir zaman deri bir ceketim, ayakkabım vs. eşyalarım olmadı ki sanırım olmayacakta. Prensip olarak deri giyimine karşı olduğum gibi kokusundan ötürü deri ile ilgili bir şey giyip giyiştiren birinin yanın da 5 dakika durmaya bile tahammülüm yok. Ama ne ilginçtir ki parfümde durumlar değişiyor. Kokladığım her deri parfümünü seviyorum ve bu yüzden denemediğim deri parfümlerine olan merakım gittikçe artıyor. Fikrimce deri notası, içeriğine girdi her parfümü başka bir boyuta taşıyor ve bir gömlek daha üstün kılıyor. Bandit ise deri parfümleri arasında deneyebileceğiniz en uç örnek. Ben hayatım da bu kadar yoğun bir deri parfümü koklamadım. Daha uç örnekler var mı bilmiyorum ama Parfum d'empire 'in denemiş olduğum ve çok sevilen kokusu Cuir Ottomon bile Bandit'in yanın da masum kalıyor. Bir diğer sevilen parfüm Chanel Cuir de Russie' yi denemedim için yorum yapamam.

Bu parfümü denemeden önce de markaya dair aklım da kalan şey ise çiçek kokuları yoğunlukta parfümleri olan bir marka olduğuydu. Ama Bandit'i denedikten sonra bütün fikrim değişti. Beklediğim çiçeksi yoğunluktan öte bambaşka bir parfümdü. Biraz odunsu, fazlaca misk, hayvani notalar ( kulağa komik geliyor : ) ) ve deri deri ve deri. Çiçek notaları kesinlikle ben buradayım demiyor. Gotik bir havası da var Bandit'in ve tende ki kalıcılığı da oldukça uzun.

Bandit bir Germaine Cellier eseri. Sevgili parfümör okuduğum kadarıyla oldukça sıra dışı bir hanımefendiymiş. Yarattığı kokular da bir nevi öyle değil mi ? Bandit'i ise korsanların deniz yolculuklarından esinlenerek yaratmış ve bu sebeple neden bu parfüm raflarda bayana yönelik olarak yer alıyor anlamış değilim. Robert Piguet her yerde bulabileceğiniz bir marka olmadığından eğer bu parfüm sizde merak uyandırmış ise Aramis'in Aramis'ini denemenizi öneririm. Birbirleri ile benzer tarafları olduğunu düşünüyorum ama yine de bir Bandit'in doğallığına ve sıradışılığına eriştiğini düşünmüyorum.

3 yorum:

  1. Bandit bende mevcut. La deese den aldım. Ama bana kalıci gelmddi hatta orta notalara geçmeden kayboldu diyebilirim. Sorun mu var acaba

    YanıtlaSil
  2. Aslında utku bey Bandit oldukça kalıcı bir parfüm. Deri temalı parfümlerin genelde hem sliajı hemde tende kalış süresi oldukça güçlüdür..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela aynı anda sıktıım rp oud şu an halen kokuyor. Dün akşam sıktım ama bandıt orta notaya geçmeden baya hafifledi. Yok ile var arasi

      Sil